Gulášek z hovězího
145 min.

Ingredience
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 750gramůHovězí maso přední
- 425gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 1kusPaprika červená
- 2lžícePaprika mletá sladká
- 175gramůŽampiony čerstvé
- 6decilitrůHovězí vývar základní
- 1lžíceVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceSolamyl - bramborový škrob
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
409 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
18 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Olej rozehřejeme v kastrolu a smažíme na něm pokrájenou cibuli a česnek 4 minuty. Přidáme pokrájené maso a smažíme, dokud nezhnědne. Přidáme pokrájenou papriku, rajčata, rajčatový protlak, mletou papriku a žampiony. Smažíme 2 minuty.
- 2Přidáme hovězí vývar, přivedeme k varu, stáhneme plamen a pod pokličkou vaříme 120 minut, dokud není maso měkké.
- 3Smícháme solamyl s vodou, přidáme do pánve a povaříme, dokud omáčka nezhoustne. Osolíme, opepříme, povaříme cca 1 minutu.
- 4Podáváme ihned.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.