Gulášová polévka z daňčí plece
75 min.
Ingredience
- 500gramůDančí maso
- 2kusyCibule
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 2lžícePaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
- 1,5litryHovězí vývar základní
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 4stroužkyČesnek
- 250gramůKapusta růžičková
- 500mililitrůVoda pitná
- 150gramůFazole bílé sterilované
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,25lžičkaKmín mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
399 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
25 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné maso z daňčí plece nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme najemno, česnek prolisujeme.
- 2V hlubokém rendlíku zpěníme na oleji cibuli, přidáme maso, osmažíme, přisypeme papriku a sůl, promícháme, zalijeme polovinou vývaru a pod poklicí dusíme, až maso změkne.
- 3V silnostěnném hrnci na másle usmažíme z mouky světlou jíšku, zředíme ji zbylým vývarem, přidáme česnek, pepř, kmín, dobře rozšleháme a alespoň dvacet minut provaříme. Poté přidáme udušené maso.
- 4V mezičase uvaříme ve vodě kapustičky, které scedíme, přelijeme studenou vodou a vložíme do polévky spolu s přecezenými fazolemi. Necháme prohřát a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.