Gulášová polévka z divočáka
85 min.
Ingredience
- 500gramůKančí plec
- 3kusyCibule
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 2lžícePaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
- 1,5litryHovězí vývar základní
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 4stroužkyČesnek
- 80gramůKroupy ječné
- 100mililitrůVoda pitná
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,25lžičkaKmín mletý
- Na houby
- 100mililitrůVoda pitná
- 50gramůHouby sušené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
432 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
25 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné maso z plece divočáka nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme najemno, česnek prolisujeme, sušené houby namočíme.
- 2Ve vodě uvaříme propláchnuté kroupy doměkka.
- 3V hlubokém rendlíku zpěníme na oleji cibuli, přidáme maso, osmažíme, přisypeme papriku a sůl, promícháme, zalijeme polovinou vývaru a pod poklicí dusíme, až maso změkne.
- 4V silnostěnném hrnci na másle usmažíme s moukou světlou jíšku, zředíme ji zbylým vývarem, přidáme česnek, namočené houby i s výluhem, pepř, kmín, dobře rozšleháme a alespoň dvacet minut provaříme. Poté přilijeme udušené maso a scezené a okapané kroupy.
- 5Necháme prohřát a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.