Gulášová polévka z mletého masa

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
222 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
17 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
897 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Česnek utřeme, brambory oloupeme a rozkrájíme na malé kostičky. Oloupanou cibuli posekáme nadrobno. Nasekanou cibuli orestujeme s mletým masem na oleji v polévkovém hrnci, po přidání gulášového koření a mleté papriky ještě několikrát nad ohněm promícháme. Ve dvou lžících vody rozmícháme lžíci bezlepkové mouky, rozmíchanou mouku vmícháme do masové směsi.
  • 2
    Poté do hrnce vsypeme nakrájené brambory, zalijeme asi dvěma litry vody a po promíchání vaříme, dokud brambory nezměknou. Nakonec polévku ochutíme solí, utřeným česnekem i majoránkou a ještě chvíli povaříme. Polévku podáváme teplou ihned po uvaření.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
jelito
so 21. 2. 2015
Tuto gulášovou polévku z hovězího masa vřele doporučuji.
Anonymní uživatel
ne 1. 11. 2015
Gulášová polévka z mletého masa
Rychle připravená polévka, mleté maso využívám ve své kuchyni docela častu, ale melu si ho sama. V rodině nikdo nemá bezlepkovou dietu, tak jsem použila klasickou mouku, pšeničnou hladkou a dala jsem ji malinko více než uvádí recept. Přidala jsem ji za stálého míchání až do přidané vody, když zavařila. Paprika se přidává, až když je maso vyrestované do tuku. Tuto polévku doporučuji vyzkoušet a dávám palec nahoru.