Gulášovka "Rychlovka" Ládi Hrušky
35 min.
Ingredience
- 500gramůMaso mleté - mix
- 1kusCibule
- 10gramůPaprika sladká
- 5gramůMajoránka
- 750mililitrůVoda pitná
- 4kusyBrambory
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 15gramůMáslo čerstvé
- 2gramyPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 2gramyKmín drcený
- 1kusBujón hovězí
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
520 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
44 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji do růžova. Přidáme mleté maso a za stálého promíchávání restujeme asi 10 minut. Poté zaprášíme paprikou a přilijeme vodu.
- 2Přidáme na kostičky nakrájené brambory, okořeníme podle chuti a pokud chceme mít polévku opravdu silnou, přidáme bujón. Necháme asi 5 minut provařit.
- 3V druhém kastrůlku si z mouky a másla osmahnutím do růžova připravíme jíšku, kterou poté zavaříme do polévky.
- 4Polévku s jíškou necháme vařit na mírném plameni dalších asi 20 minut, dokud brambory nezměknou. Těsně před odstavením polévky z plamene přidáme majoránku lehce rozemnutou v ruce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 16. 10. 2016
Gulášovka "Rychlovka" Ládi Hrušky
Bujón jsem nepoužila, ale přidala jsem ještě česnek. Místo másla jsem jíšku udělala taky na oleji, stačí ho nepatrně méně. V tomto receptu je na jednu porci docela dost masa, na polévku může být méně.😉 Palec nahoru.🙂