Gurmánský nepečený malinový dort
25 min.
Ingredience
- Na ozdobu
- 50gramůMaliny
- 2plátkyMandle plátky
- Náplň
- 50gramůMaliny
- 50gramůCicimek
- 200gramůOřechy Kešu
- 1špetkaSůl mořská
- 1kusVanilkový lusk
- 1lžíceSirup malinový
- 3lžíceChia semena
- Na vytření a vysypání formy
- Těsto
- 100gramůMandle
- 200gramůOřechy Kešu
- 3lžíceOříšky piniové
- 150gramůDatle
- 1špetkaSůl mořská
- 1špetkaZázvor mletý
- 3lžíceKokos - mletý (Kopra)
- 3lžíceVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1073 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
81 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
16 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Den předem si namočíme do čisté vody loupané mandle, kešu ořechy a piniové oříšky. Druhý den ořechy v sítu promyjeme pod tekoucí vodou, necháme je okapat a mandle s piniovými oříšky dáme do mixéru. Přidáme omyté, na kousky pokrájené datle, špetku soli, špetku zázvoru a 3 lžíce strouhaného kokosu a 2-3 lžíce vody. Směs rozmixujeme na polotuhé až tuhé těsto s hrubší strukturou. Menší dortovou formu si vyložíme pečícím papírem, který potřeme ořechovým olejem, vysypeme strouhaným kokosem. Těsto z ořechů namačkáme do dortové formy a uhladíme ho.
- 2Pak si připravíme náplň: omyté maliny necháme osušit, 1/4 si odložíme na ozdobu. Přidáme 3/4 malin, pokrájené omyté čínské vypeckované datle - jujubu, kešu oříšky, chia semínka, špetku soli, vyškrabaná zrníčka z jednoho vanilkového lusku, sirup a vše rozmixujeme na jemný krém.
- 3Krémem natřeme povrch těsta, ozdobíme ho malinami, plátky mandlí a odložíme ho do chladničky na 1 hodinu zatuhnout. Vychlazený dort nakrájíme na porce a podáváme. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.