Gurmánský nepečený malinový dort

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1073 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
81 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
16 g
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Den předem si namočíme do čisté vody loupané mandle, kešu ořechy a piniové oříšky. Druhý den ořechy v sítu promyjeme pod tekoucí vodou, necháme je okapat a mandle s piniovými oříšky dáme do mixéru. Přidáme omyté, na kousky pokrájené datle, špetku soli, špetku zázvoru a 3 lžíce strouhaného kokosu a 2-3 lžíce vody. Směs rozmixujeme na polotuhé až tuhé těsto s hrubší strukturou. Menší dortovou formu si vyložíme pečícím papírem, který potřeme ořechovým olejem, vysypeme strouhaným kokosem. Těsto z ořechů namačkáme do dortové formy a uhladíme ho.
  • 2
    Pak si připravíme náplň: omyté maliny necháme osušit, 1/4 si odložíme na ozdobu. Přidáme 3/4 malin, pokrájené omyté čínské vypeckované datle - jujubu, kešu oříšky, chia semínka, špetku soli, vyškrabaná zrníčka z jednoho vanilkového lusku, sirup a vše rozmixujeme na jemný krém.
  • 3
    Krémem natřeme povrch těsta, ozdobíme ho malinami, plátky mandlí a odložíme ho do chladničky na 1 hodinu zatuhnout. Vychlazený dort nakrájíme na porce a podáváme. Dobrou chuť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.