Gurmánský zeleninový salát

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
687 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
24 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rohlíky nakrájíme na malé kostky a v pánvi na rozpáleném másle opečeme dokřupava. Potom necháme vychladnout.
  • 2
    Hlávkový salát opláchneme pod studenou tekoucí vodou. Osušíme, nakrájíme na proužky a dáme do vhodné misky. Omytá a osušená rajčata nakrájíme na plátky, omyté ředkvičky na kolečka. Přidáme na plátky nakrájený salám, očištěnou a na hrubém struhadle nastrouhanou mrkev. Zeleninu posypeme solí, oloupaným a na tenká kolečka nakrájeným česnekem a promícháme.
  • 3
    Smetanu smícháme s pepřem, jemně nastrouhaným křenem a drobně nakrájenou zelenou částí jarní cibulky. Připravenou zálivkou přelijeme salát v misce a ještě jednou promícháme.
  • 4
    Hotový salát rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře, povrch každé porce posypeme křupavými rohlíky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 20. 10. 2017
Gurmánský zeleninový salát
Musíme vyzkoušet 😍