Gurmánský zeleninový salát
25 min.
Ingredience
- 4kusyRohlíky bílé
- 100gramůSalát hlávkový
- 200gramůRajčata
- 200gramůŘedkvička
- 150gramůSalám Vysočina
- 1kusMrkev kořen
- 2stroužkyČesnek
- 30gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
- Zálivka
- 250gramůZakysaná smetana
- 1špetkaPepř černý mletý
- 30gramůKřen
- 30gramůCibulka jarní
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
687 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
24 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rohlíky nakrájíme na malé kostky a v pánvi na rozpáleném másle opečeme dokřupava. Potom necháme vychladnout.
- 2Hlávkový salát opláchneme pod studenou tekoucí vodou. Osušíme, nakrájíme na proužky a dáme do vhodné misky. Omytá a osušená rajčata nakrájíme na plátky, omyté ředkvičky na kolečka. Přidáme na plátky nakrájený salám, očištěnou a na hrubém struhadle nastrouhanou mrkev. Zeleninu posypeme solí, oloupaným a na tenká kolečka nakrájeným česnekem a promícháme.
- 3Smetanu smícháme s pepřem, jemně nastrouhaným křenem a drobně nakrájenou zelenou částí jarní cibulky. Připravenou zálivkou přelijeme salát v misce a ještě jednou promícháme.
- 4Hotový salát rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře, povrch každé porce posypeme křupavými rohlíky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 20. 10. 2017
Gurmánský zeleninový salát
Musíme vyzkoušet 😍