Hajdučský čevap
60 min.
Ingredience
- marináda
- 2decilitryOcet vinný
- 0,5decilitrVoda pitná
- 1kusBobkový list
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžícePepř černý celý
- 4kusyCibule
- 1lžíceOlej olivový
- 300gramůVepřová kýta
- 300gramůJehněčí kýta
- 250gramůSlanina vepřová
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
678 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
53 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyté jehněčí a vepřové maso nakrájíme na nudličky podobně jako hranolky 6cm dlouhé a 1cm silné.
- 2Maso dáme do mísy, přidáme nakrájenou cibuli na silnější kolečka.
- 3Připravíme si marinádu:
- 4do 2dl vinného octa a 0,5dl vody, dáme celý pepř, bobkový list a drobně nakrájenou zelenou petržel.
- 5Vše krátce povaříme a vychladlou marinádou zalijeme maso s cibulí a necháme 1 hodinu odstát.
- 6Omytou papriku zbavenou jadřinců a uzenou slaninu nakrájíme na větší kousky.
- 7Maso, cibuli, papriku a slaninu střídavě napichujeme na grilovací jehly a opečeme na grilu dozlatova.
- 8Během grilování maso potíráme olivovým olejem, osolíme a opepříme až když je maso opečené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.