Halászlé na víně
75 min.
Ingredience
- 1200gramůKapr obecný
- 1kusCibule
- 2lžíceOlej rostlinný
- 4kusyRajčata
- 3kusyPaprikové lusky čerstvé
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 2kusyFeferony
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyBobkový list
- 5kusůPepř černý celý
- 200mililitrůVíno bílé
- 0,5lžičkaSůl
- 150gramůZakysaná smetana
- 2litryVoda pitná
- Na nudle
- 0,5lžičkaSůl
- 200gramůNudle široké
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
599 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
22 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme najemno, česnek rozdrtíme a nasekáme. Rajčata spaříme, oloupeme, vykrájíme semínka a rajčata nakrájíme na kostky. Papriky zbavíme semínek a nakrájíme na proužky. Feferonky nakrájíme nadrobno.
- 2Opláchnuté rybí maso vložíme do studené vody spolu se solí, bobkovým listem a celým pepřem. Vaříme na mírném plameni, až je maso měkké. Zchladlý vývar scedíme, maso z ryby pečlivě obereme z kostí.
- 3V dalším hrnci na oleji zpěníme cibuli, přidáme česnek a zarestujeme. Vmícháme sladkou papriku, zalijeme vínem a necháme vyvařit alkohol. Poté přilijeme vývar z ryby, přidáme rajčata, papriky, feferonky a na mírném plameni vaříme. Když je zelenina měkká, vložíme do ní obrané rybí maso a necháme v polévce prohřát.
- 4V mezičase v osolené vodě uvaříme nudle doměkka, scedíme a necháme okapat.
- 5Do hlubokých talířů rozdělíme nudle, vlijeme polévku a přidáme kysanou smetanu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.