Halibut s bylinkovou omáčkou a zeleninou
45 min.
Ingredience
- Dresink
- 10gramůPažitka
- 10gramůBazalka
- 10gramůMáta
- 10gramůPetržel kudrnka
- 30mililitrůOcet vinný
- 3gramySůl
- 1gramPepř černý mletý
- Halibut
- 600gramůHalibut atlantický
- 30gramůOlej olivový extra panenský
- 3gramySůl
- 1gramPepř černý mletý
- Pórková omáčka
- 30gramůOlej olivový extra panenský
- 60gramůPórek
- 200mililitrůVíno bílé
- 200mililitrůVývar rybí
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 40gramůSardelové řezy
- 3gramySůl
- 1gramPepř černý mletý
- 30gramůMáslo čerstvé
- Zelenina
- 50gramůHrachové lusky
- 50gramůFazolové lusky zelené
- 40gramůSlanina vepřová
- 40gramůŠalotka
- 50gramůRajčata Cherry
- 10gramůBazalka
- 100gramůChřest zelený
- 30gramůMáslo čerstvé
- 3gramySůl
- 1gramPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
581 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
38 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Filety z halibuta osolíme, opepříme a zvolna restujeme na oleji asi 5 minut.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme pokrájený pórek, osmahneme, podlijeme vínem, necháme odpařit, přidáme sardelky, přilijeme vývar, smetanu, provaříme a rozmixujeme dohladka. Do hladké směsi přimícháme máslo a podle chuti sůl a mletý pepř. Slaninu pancettu nakrájíme na nudličky, šalotku nadrobno, cherry rajčata rozkrojíme napůl, bazalku posekáme, chřest očistíme a trochu pokrájíme. Zeleninu vložíme do vroucí vody, přisypeme lusky, fazolky a povaříme 5 minut. Scedíme, přendáme na pánev, osolíme, opepříme a spolu s pancettou a bazalkou osmahneme na másle. Pažitku, bazalku, mátu, petrželku spaříme horkou vodou, ihned zchladíme studenou vodou, přidáme ocet, sůl, pepř a rozmixujeme.
- 3Na talíře upravíme porce halibuta, obložíme osmahnutou zeleninou s pancettou, přelijeme pórkovou omáčkou se sardelkou a dozdobíme bylinkovým dresinkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.