Halibut s dýňovým ragú
65 min.
Ingredience
- 3kusyCuketa
- 1kusDýně
- 1kusCibule červená
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyBobkový list
- 1lžícePepř černý celý
- 1lžičkaSůl
- 800gramůHalibut atlantický
- 6lžicOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
528 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
15 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
5 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Cuketu a dýni nakrájíme na stejně velké kostičky.
- 2Cibuli nakrájíme na tenké plátky.
- 3Česnek nakrájíme také na tenké plátky.
- 4Na dvou lžících oleje smažíme cibuli a jeden stroužek česneku – asi 3 minuty. Poté přidáme polovinu dýně a ještě dvě minuty smažíme. Osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Odstavíme. Necháme vychladnout.
- 5Na dalších dvou lžících olivového oleje smažíme zbylý česnek a po 3 minutách přidáme i dýni, sůl a pepř. Podlijeme trochou vody a dusíme 20 minut doměkka. Podle potřeby podléváme vodou. Poté směs rozmixujeme na pyré.
- 6Halibuta nakrájíme na čtyři filety, osolíme a opepříme. Smažíme čtyři minuty z každé strany na zbylém olivovém oleji.
- 7Obě dýňové směsi smícháme dohromady a přidáme cuketu. Pečeme 20 minut na 200 °C.
- 8Rybu podáváme s pečeným dýňovým ragú.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.