Halibut s dýňovým ragú

65 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
528 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
15 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
5 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cuketu a dýni nakrájíme na stejně velké kostičky.
  • 2
    Cibuli nakrájíme na tenké plátky.
  • 3
    Česnek nakrájíme také na tenké plátky.
  • 4
    Na dvou lžících oleje smažíme cibuli a jeden stroužek česneku – asi 3 minuty. Poté přidáme polovinu dýně a ještě dvě minuty smažíme. Osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Odstavíme. Necháme vychladnout.
  • 5
    Na dalších dvou lžících olivového oleje smažíme zbylý česnek a po 3 minutách přidáme i dýni, sůl a pepř. Podlijeme trochou vody a dusíme 20 minut doměkka. Podle potřeby podléváme vodou. Poté směs rozmixujeme na pyré.
  • 6
    Halibuta nakrájíme na čtyři filety, osolíme a opepříme. Smažíme čtyři minuty z každé strany na zbylém olivovém oleji.
  • 7
    Obě dýňové směsi smícháme dohromady a přidáme cuketu. Pečeme 20 minut na 200 °C.
  • 8
    Rybu podáváme s pečeným dýňovým ragú.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.