Halibut smažený s cibulovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 800gramůHalibut atlantický
- 5gramůSolamyl
- 10gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 80gramůPažitka
- 200gramůCibule červená
- 200gramůŠalotka
- 10mililitrůCitronová šťáva
- 25mililitrůOcet vinný červený
- 15gramůCukr krupice
- 250mililitrůVývar rybí
- 40gramůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
14 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cibuli i šalotku oloupeme, pokrájíme nadrobno, pažitku sekáme na jemno, filety z halibuta osolíme a opepříme.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme rybí filety a osmažíme z obou stran do zlatova. Ryby vyjmeme, do výpeku vsypeme cibuli se šalotkou, orestujeme, zakápneme citronovou šťávou, octem, zalijeme vývarem, přisypeme cukr, podle chuti sůl a pepř, povaříme pár minut, až cibule se šalotkou změknou. V trošce vývaru rozmícháme Solamyl a omáčku zahustíme. Krátce provaříme a odstavíme.
- 3Porce ryby upravíme na talíře, přelijeme omáčkou, posypeme pažitkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.