Halibut v alobalu
45 min.
Ingredience
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2lžičkySůl
- 2lžičkyPepř bílý
- 1kusCibule
- 1lžíceOlej sójový
- 1lžíceOlej sezamový
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaZázvor mletý
- 250gramůSójové výhonky
- 150gramůMrkev kořen
- 150gramůFazolové lusky zelené
- 2lžíceOmáčka sójová
- 2lžíceSherry brandy
- 4plátkyHalibut atlantický
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
165 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
8 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Halibuta omyjeme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme.
- 2Olej sezamový a sójový rozehřejeme na pánvi a osmahneme oloupanou a nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek a zázvor.
- 3Na 180 stupňů předehřejeme troubu.
- 4Sójové klíčky omyjeme a necháme okapat. Mrkev omyjeme, oloupeme a nastrouháme. Sladké lusky očistíme, nakrájíme na kousky dlouhé 2cm.
- 5Zeleninu dáme do pánve, podlijeme sójovou omáčkou a sherry. Osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme 8 minut.
- 6Na plech dáme alobal, na něj položíme zeleninu a rybu. Alobal přeložíme a stiskneme spoje.
- 7Pečeme 15 minut.
- 8Ihned podáváme s dušenou zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.