Hamburger

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
886 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
54 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
10 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 110 °C.
  • 2
    Salát rozdělíme na listy, opláchneme a osušíme, salátovou okurku a rajčata nakrájíme na plátky, sýr nastrouháme nahrubo,
  • 3
    Na karbanátky oloupanou cibuli nakrájíme najemno, česnek prolisujeme.
  • 4
    Na omáčku oloupanou cibuli nakrájíme najemno, kyselé okurky nakrájíme nadrobno.
  • 5
    Sojový granulát vaříme ve vývaru (podle návodu na obalu). Uvařený granulát scedíme, po zchladnutí nadbytečnou tekutinu vymačkáme a necháme v míse zcela vychladnout.
  • 6
    Ke granulátu přimícháme rozšlehaná vejce, cibuli, česnek, sůl, kmín, papriku a majoránku. Po částech vmícháme strouhanku s moukou, až je z granulátu hmota, z níž tvarujeme karbanátky.
  • 7
    V rozpáleném oleji usmažíme karbanátky z obou stran, položíme na ubrousky a držíme na teple.
  • 8
    Omáčku připravíme smícháním všech připravených surovin.
  • 9
    Housky na hamburgery rozkrojíme, jednu stranu potřeme připravenou omáčkou, poklademe listy salátu, kolečky okurky a na to položíme karbanátky. Karbanátky posypeme sýrem, poklademe plátky rajčat a přikryjeme druhou půlkou housky.
  • 10
    Vršek housky pomažeme hořčicí, housky klademe na plech a v předehřáté troubě rozpečeme a necháme rozpustit sýr.
  • 11
    Housky ještě horké podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.