Hamburger
55 min.
Ingredience
- 3kusyŽemle tmavá
- 0,5kusSalát ledový
- 0,5kusOkurka salátová
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- Na karbanátky
- 2kusyVejce slepičí
- 3lžíceStrouhanka
- 5stroužkůČesnek
- 1kusCibule červená
- 0,5lžíceMajoránka
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaSůl
- 0,25lžičkaKmín mletý
- 0,5litrVývar zeleninový
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůSójový granulát
- Na omáčku
- 3lžíceKečup
- 2kusyOkurky nakládané
- 1kusCibule červená
- Na potření
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
886 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
54 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
10 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 110 °C.
- 2Salát rozdělíme na listy, opláchneme a osušíme, salátovou okurku a rajčata nakrájíme na plátky, sýr nastrouháme nahrubo,
- 3Na karbanátky oloupanou cibuli nakrájíme najemno, česnek prolisujeme.
- 4Na omáčku oloupanou cibuli nakrájíme najemno, kyselé okurky nakrájíme nadrobno.
- 5Sojový granulát vaříme ve vývaru (podle návodu na obalu). Uvařený granulát scedíme, po zchladnutí nadbytečnou tekutinu vymačkáme a necháme v míse zcela vychladnout.
- 6Ke granulátu přimícháme rozšlehaná vejce, cibuli, česnek, sůl, kmín, papriku a majoránku. Po částech vmícháme strouhanku s moukou, až je z granulátu hmota, z níž tvarujeme karbanátky.
- 7V rozpáleném oleji usmažíme karbanátky z obou stran, položíme na ubrousky a držíme na teple.
- 8Omáčku připravíme smícháním všech připravených surovin.
- 9Housky na hamburgery rozkrojíme, jednu stranu potřeme připravenou omáčkou, poklademe listy salátu, kolečky okurky a na to položíme karbanátky. Karbanátky posypeme sýrem, poklademe plátky rajčat a přikryjeme druhou půlkou housky.
- 10Vršek housky pomažeme hořčicí, housky klademe na plech a v předehřáté troubě rozpečeme a necháme rozpustit sýr.
- 11Housky ještě horké podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.