Hamburger s rajčatovo-avokádovým dipem
40 min.
Ingredience
- 150mililitrůJogurt bílý
- 150mililitrůMajonéza
- 100gramůRajčata Cherry
- 1kusAvokádo
- 1kusChilli paprička
- 1hrstKoriandr čerstvý
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1kusCitrony
- 1hrstPetržel - nať
- 500gramůHovězí maso mleté
- 1lžičkaGrilovací koření
- 1kusRajčata
- 1kusSalát ledový
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 1kusVejce slepičí
- 4kusyŽemle tuková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
745 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
49 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Mleté maso smícháme s vejcem a grilovacím kořením a připravíme 4 masové placky, které ugrilujeme nebo opečeme na pánvi.
- 2Ledový salát rozebereme na listy, rajče nakrájíme na kolečka.
- 3Housky přepůlíme a opečeme vnitřní stranou na grilu či pánvi.
- 4Avokádo nakrájíme na kousky nebo rozmixujeme. Smícháme s jogurtem a majonézou, najemno nakrájenými rajčátky a chilli papričkou.
- 5Přidáme nasekanou petrželku a koriand, sůl, pepř, citronovou šťávu a olej. Vše pořádně promícháme.
- 6Spodní část housky pomažeme dipem, na to dáme maso, pak kolečka rajčat, ledový salát a přiklopíme horní částí housky. Podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.