Hanácká cibulačka
50 min.
Ingredience
- 50gramůUzená slanina bez kůže
- 300gramůHovězí maso přední
- 4kusyCibule
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2špetkySůl
- 2,5litryVoda pitná
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 10gramůPetržel - nať
- 2kusyVejce slepičí
- 4krajíceChléb černý žitný Vita star
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžíceSádlo škvařené
- 4lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
235 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
15 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Černý chléb nakrájíme na kostky, které osmahneme v pánvi na rozpáleném oleji. Potom necháme vychladnout.
- 2Do hrnce dáme sádlo, spolu s nadrobno nakrájenou uzenou slaninou. Slaninu osmažíme dokřupava, přidáme na malé kostky nakrájené maso, oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli. Posypeme moukou, osolíme, vše dobře promícháme a zalijeme teplou vodou.
- 3Pod poklici povaříme maso doměkka. Před dovařením dochutíme solí, pepřem, přilijeme rozkvedlaná vejce. Přivedeme k varu a stáhneme ze sporáku.
- 4Před podáváním polévku naporcujeme do polévkových misek, na povrch dáme osmahnutý chléb. Posypeme nastrouhaným sýrem, nasekanou petrželovou natí a teplou polévku podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.