Hanácký vepřový vrabec

115 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
494 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
45 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
518 mg
Cukr
881 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou plec opláchneme a nakrájíme z ní přes vlákno plátky. Mírně je naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem a posypeme drcenou majoránkou.
  • 2
    Vepřový bůček opláchneme, zbavíme kostí a kůže a nakrájíme jej na malé kousky, které klademe do středu připravených plátků. Potom plátky zavineme a převážeme režnou nití nebo upevníme párátkem. Vrabce na povrchu osolíme, naskládáme je do tukem vymazaného pekáče a opečeme.
  • 3
    Přidáme nakrájenou cibuli, kmín, podlijeme vodou a za občasného přelévání upečeme doměkka.
  • 4
    Měkké vrabce přendáme do čisté nádoby a odstraníme z nich párátka nebo nitě.
  • 5
    Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a rozmícháme. Dobře provaříme a přisolíme.
  • 6
    Nakonec šťávu přecedíme přes hustý cedník na zpět na vrabce a krátce podusíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.