Hanácký vepřový vrabec
115 min.
Ingredience
- 750gramůVepřová plec
- 30gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 0,5gramMajoránka
- 375gramůVepřový bok
- 0,5gramKmín celý
- 200gramůCibule
- 30gramůČesnek
- 100gramůTuk
- 500mililitrůVoda pitná
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
494 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
45 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
518 mg
Cukr
881 mg
Postup přípravy
- 1Vepřovou plec opláchneme a nakrájíme z ní přes vlákno plátky. Mírně je naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem a posypeme drcenou majoránkou.
- 2Vepřový bůček opláchneme, zbavíme kostí a kůže a nakrájíme jej na malé kousky, které klademe do středu připravených plátků. Potom plátky zavineme a převážeme režnou nití nebo upevníme párátkem. Vrabce na povrchu osolíme, naskládáme je do tukem vymazaného pekáče a opečeme.
- 3Přidáme nakrájenou cibuli, kmín, podlijeme vodou a za občasného přelévání upečeme doměkka.
- 4Měkké vrabce přendáme do čisté nádoby a odstraníme z nich párátka nebo nitě.
- 5Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a rozmícháme. Dobře provaříme a přisolíme.
- 6Nakonec šťávu přecedíme přes hustý cedník na zpět na vrabce a krátce podusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.