Hanácký větrník z vepřového bůčku
85 min.
Ingredience
- 150gramůCibule
- 1000gramůVepřový bok
- 1gramPepř černý mletý
- 0,5gramMajoránka
- 30gramůSůl
- 1gramKmín celý
- 40gramůVejce slepičí
- 200gramůPárky jemné
- 30gramůČesnek
- 50gramůTuk
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
648 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
64 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
438 mg
Cukr
701 mg
Postup přípravy
- 1Vepřový bůček opláchneme, zbavíme kostí a kůže a nakrájíme jej na plátky po 100g.
- 2Zbývající odřezky semeleme na masovém strojku, přidáme vejce, pepř, jemně drcenou majoránku, osolíme a vymícháme na jemnou fáš.
- 3Plátky masa naklepeme, potřeme česnekem utřeným se solí a připravenou fáší, okmínujeme, položíme díl oloupaného párku, zavineme a převážeme režnou nití nebo upevníme párátkem.
- 4Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmahneme v tuku. Přidáme závitky a zapečeme je v troubě. Potom je podlijeme vodou a za občasného přelévání upečeme doměkka.
- 5Měkké závitky vyjmeme do čisté nádoby a zbavíme je párátek nebo nití. Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou, rozšleháme a povaříme.
- 6Nakonec šťávu přecedíme na závitky a ještě vše podusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.