Hanácký větrník z vepřového bůčku

85 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
648 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
64 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
438 mg
Cukr
701 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřový bůček opláchneme, zbavíme kostí a kůže a nakrájíme jej na plátky po 100g.
  • 2
    Zbývající odřezky semeleme na masovém strojku, přidáme vejce, pepř, jemně drcenou majoránku, osolíme a vymícháme na jemnou fáš.
  • 3
    Plátky masa naklepeme, potřeme česnekem utřeným se solí a připravenou fáší, okmínujeme, položíme díl oloupaného párku, zavineme a převážeme režnou nití nebo upevníme párátkem.
  • 4
    Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmahneme v tuku. Přidáme závitky a zapečeme je v troubě. Potom je podlijeme vodou a za občasného přelévání upečeme doměkka.
  • 5
    Měkké závitky vyjmeme do čisté nádoby a zbavíme je párátek nebo nití. Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou, rozšleháme a povaříme.
  • 6
    Nakonec šťávu přecedíme na závitky a ještě vše podusíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.