Hanojské kuře

100 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
818 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
49 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuře omyjeme, osušíme, zevnitř nasolíme a naplníme jarní cibulkou, česnekem a zázvorem. Zašijeme a vložíme do velkého hrnce tak, aby bylo celé ponořené ve vodě. Vaříme na mírném ohni asi 40 minut, až je maso měkké, v průběhu 2x otočíme. Hotové kuře vyjmeme, osušíme, a silně natřeme arašídovým olejem a necháme vychladnout. Vývar dáme stranou, měl by ho být litr.
  • 2
    Mezitím v hluboké pánvi rozehřejeme olej, osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, až začnou vonět. Přisypeme rýži a krátce orestujeme. Zalijeme 1l vývaru z kuřete, osolíme a vaříme na mírném ohni 20 minut. Odstavíme a přikryté necháme 10 minut rýži dojít.
  • 3
    Kuře nakrájíme na plátky a podáváme s hotovou rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.