Hanojské kuře
100 min.
Ingredience
- 1kilogramKuře
- 6litrůVoda pitná
- 1decilitrOlej arašídový (podzemnicový)
- 50gramůZázvor celý
- 300gramůCibulka jarní
- 10gramůSůl
- 40mililitrůOlej sezamový
- 2kusyCibule
- 350gramůRýže dlouhozrnná
- 7stroužkůČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
818 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
49 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kuře omyjeme, osušíme, zevnitř nasolíme a naplníme jarní cibulkou, česnekem a zázvorem. Zašijeme a vložíme do velkého hrnce tak, aby bylo celé ponořené ve vodě. Vaříme na mírném ohni asi 40 minut, až je maso měkké, v průběhu 2x otočíme. Hotové kuře vyjmeme, osušíme, a silně natřeme arašídovým olejem a necháme vychladnout. Vývar dáme stranou, měl by ho být litr.
- 2Mezitím v hluboké pánvi rozehřejeme olej, osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, až začnou vonět. Přisypeme rýži a krátce orestujeme. Zalijeme 1l vývaru z kuřete, osolíme a vaříme na mírném ohni 20 minut. Odstavíme a přikryté necháme 10 minut rýži dojít.
- 3Kuře nakrájíme na plátky a podáváme s hotovou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.