Harrachovský smažený řízek z divočiny

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
705 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
37 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kančí uležené maso z kýty omyjeme, osušíme, nakrájíme na řízky. Maso trochu naklepeme, osolíme podle chuti, opepříme bílým pepřem.
  • 2
    Připravíme marinádu: do mísy dáme červené víno, tymián, hořčici, chilli, roztlučený jalovec, rozmarýn a olivový olej. Maso touto směsí potřeme a uložíme nejlépe do kameninové nebo porcelánové nádoby, zbytek směsi přidáme k masu a odložíme na 2 hodiny do chladničky.
  • 3
    Řízky obalíme v trojobalu: hladká mouka + rozšlehané vejce s mlékem + strouhanka.
  • 4
    V pánvi rozpálíme olej, řízky zvolna smažíme z každé strany 7-10 minut podle toho, jak je zvíře staré.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.