Harrachovský smažený řízek z divočiny
40 min.
Ingredience
- 1kilogramKančí kýta
- 1,5lžíceSůl
- 2lžičkyPepř bílý
- 1decilitrOlej stolní
- marináda
- 2decilitryVíno červené
- 2lžíceHořčice francouzská
- 2špetkyChilli koření mleté
- 1,5lžičkyJalovec
- 1lžičkaRozmarýn sušený
- 1špetkaTymián sušený
- 3lžíceOlej olivový
- trojobal
- 5lžicMouka pšeničná hladká T 650
- 3kusyVejce slepičí
- 1decilitrMléko plnotučné
- 250gramůStrouhanka
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
705 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
37 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kančí uležené maso z kýty omyjeme, osušíme, nakrájíme na řízky. Maso trochu naklepeme, osolíme podle chuti, opepříme bílým pepřem.
- 2Připravíme marinádu: do mísy dáme červené víno, tymián, hořčici, chilli, roztlučený jalovec, rozmarýn a olivový olej. Maso touto směsí potřeme a uložíme nejlépe do kameninové nebo porcelánové nádoby, zbytek směsi přidáme k masu a odložíme na 2 hodiny do chladničky.
- 3Řízky obalíme v trojobalu: hladká mouka + rozšlehané vejce s mlékem + strouhanka.
- 4V pánvi rozpálíme olej, řízky zvolna smažíme z každé strany 7-10 minut podle toho, jak je zvíře staré.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.