Haš, staroarménská polévka z telecích kolen
260 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyTelecí koleno
- 5litrůVoda pitná
- 500gramůDršťky syrové
- 300gramůSůl
- 2kusyMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 0,25kusCeler bulvový
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2kusyCibule
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 10stroužkůČesnek
- 2lžícePetržel - nať
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
450 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
16 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Den předem připravíme k vaření telecí kolena. Na několika místech je nasekneme a přes noc namočíme do 3 l studené vody (nejméně na 10 hodin), vodu přitom alespoň dvakrát vyměníme.
- 2Hovězí dršťky vymneme v soli, několikrát je dobře propereme a dáme vařit do 2 l vody. Po půlhodině vaření vodu z drštěk slijeme, zalijeme je opět dvěma litry vařící vody a povaříme ještě asi 2 hodiny, zpola uvařené dršťky následně rozkrájíme na nudličky.
- 3Očistíme a na nudličky nakrájíme i mrkev, petržel a celer, poté ze dvou lžic másla, cibule a hladké mouky připravíme světlou cibulovou jíšku.
- 4Telecí kolena společně s předvařenými dršťkami a krájenou kořenovou zeleninou dáme vařit do 3 l vody. Po 45 minutách vaření kolena vyndáme, vykostíme, maso rozkrájíme na kousky a vrátíme zpět do polévky spolu s cibulovou jíškou, rozmíchanou ve troše vývaru. Polévku vaříme dál, dokud maso a dršťky nezměknou. Poté polévku osolíme, přidáme prolisovaný česnek, nasekanou petrželku a stáhneme z ohně.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.