Haše ze skopového masa
100 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 40gramůMáslo čerstvé
- 2lžičkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 40gramůStrouhanka
- 150mililitrůBešamel
- 70mililitrůOmáčka rajčatová
- 3kusyVejce slepičí
- 900gramůSkopová plec
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
540 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
46 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
989 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Skopové maso umeleme na masovém strojku.
- 2Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět, přidáme mleté maso, ochutíme solí, pepřem, mletým muškátovým oříškem, za občasného míchání podusíme, vmícháme bešamel, rajčatovou omáčku a odstavíme. Obsah pánve přendáme do pekáčku, posypeme strouhankou a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 1 hodinu.
- 3Porce haše na talíři ozdobíme plátky vařených vajec.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.