Hastrmanka s vejci
27 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 5decilitrůVoda pitná
- 180gramůKopřiva
- 1litrMléko plnotučné
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2stroužkyČesnek
- 2špetkyPepř bílý
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
334 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
23 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
584 mg
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme v 5 dl vody natvrdo. Vaříme je 8-10 minut, pak je oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.
- 2Kopřivy omyjeme, lístky otrháme, dáme do síta a přelijeme je asi 5 dl vařící vody. Pak je dáme do misky, přidáme 2 dl mléka a kopřivy rozmixujeme.
- 3V hrnci svaříme 8 dl mléka, přidáme mléko s rozmixovanými kopřivami, polévku zjemníme máslem a ochutíme česnekem, bílým pepřem a solí.
- 4Na talíře dáme rozkrájená vajíčka, přelijeme je "hastrmankou" a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.