Hastrmanka s vejci

27 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
334 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
23 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
584 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce uvaříme v 5 dl vody natvrdo. Vaříme je 8-10 minut, pak je oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.
  • 2
    Kopřivy omyjeme, lístky otrháme, dáme do síta a přelijeme je asi 5 dl vařící vody. Pak je dáme do misky, přidáme 2 dl mléka a kopřivy rozmixujeme.
  • 3
    V hrnci svaříme 8 dl mléka, přidáme mléko s rozmixovanými kopřivami, polévku zjemníme máslem a ochutíme česnekem, bílým pepřem a solí.
  • 4
    Na talíře dáme rozkrájená vajíčka, přelijeme je "hastrmankou" a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.