Havajský řízek
30 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová kýta
- 3lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaKari koření
- 150mililitrůVíno bílé
- 150gramůZakysaná smetana
- 100gramůAnanas
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
482 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
35 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
197 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyté vepřové maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a poprášíme paprikou. Opékáme na rozpáleném oleji na pánvi asi 8 minut. Měkké maso vyjmeme a uchováme na teplém místě.
- 2Ve výpeku v pánvi opečeme po obou stranách mírně osolená kolečka oloupaného ananasu.
- 3Na každý plátek masa položíme kolečko ananasu.
- 4V kastrůlku na troše oleje rozpustíme kari koření, podlijeme vínem a povaříme 1 minutu. Do směsi zašleháme zakysanou smetanu.
- 5Maso upravíme na talíře a podlijeme šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.