Havířské vepřové nožičky

140 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
841 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
42 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nadrobno nasekáme oloupanou cibuli. Oloupaný česnek nakrájíme na tenké plátky. Připravíme hrnec, do kterého vložíme lžíci sádla. Na sádlo nasypeme nasekanou cibuli, necháme ji zpěnit a zesklovatět. Přisypeme kmín a sáček sladké mleté papriky, majoránku, kterou rozemneme v prstech. Vložíme do hrnce ještě plátky nakrájeného česneku. Vše zalijeme 400 ml vody. Feferonku podélně rozkrojíme na polovinu a přidáme do směsi v hrnci. Pak přidáme i očištěné vepřové nožičky. Přilijeme ještě tolik vody, aby vepřové nožičky v ní byly úplně ponořené. Dáme ještě celerovou nať a přikryjeme poklicí. Ztlumíme oheň, aby voda nevařila, ale jenom probublávala, a necháme dvě hodiny na plotně.
  • 2
    Když se nožičky vaří, připravíme dušenou zeleninu. Na kolečka nakrájíme cibuli. Papriky omyjeme, rozkrojíme a odstraníme semínka a bílou dužinu, nakrájíme na tenké proužky. Přichystáme pánev s tukem na smažení, rozpálíme tuk a vhodíme na něj cibuli. Orestujeme ji a pak přidáme proužky paprik, opět asi pět minut restujeme. Nakonec mírně osolíme a opepříme. Podáváme jako přílohu k vepřovým nožičkám. Můžeme podávat i s krajícem chleba.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.