Hejk s dušenou zeleninou
45 min.

Ingredience
- 800gramůHejk
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 120gramůCibule
- 1stroužekČesnek
- 100gramůPaprika zelená
- 500gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1kusBobkový list
- 5gramůMajoránka
- 100mililitrůVíno bílé
- 40gramůMáslo čerstvé
- 30gramůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
409 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
16 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Rajčata scedíme a trochu pokrájíme, papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na nudličky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, porce ryby osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem a osmahneme, přidáme rajčata, papriku, bobkový list, majoránku, podlijeme vínem a dusíme do zhoustnutí. V pánvi rozehřejeme máslo, přiložíme porce hejka, zakápneme citronovou šťávou a osmažíme z obou stran dozlatova. Porce ryby upravíme na talíře, doplníme dušenou zeleninou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.