Hejtmanský měšec

85 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
491 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
40 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou plec opláchneme a přes vlákno nakrájíme na plátky, které rozklepeme doširoka.
  • 2
    Do středu plátků položíme propláchnuté, okapané a překrájené kysané zelí, díl oloupaného párku, plátek vařeného vejce a na kostičky nakrájenou slaninu. Maso s náplní osolíme, opepříme a vytvarujeme do tvaru měšce. Kraje plátků svážeme nití.
  • 3
    Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a osmahneme na tuku dorůžova. Přisypeme mletou papriku a částečně zpěníme.
  • 4
    Do tohoto základu vložíme měšce, podlijeme vodou a pod poklicí dusíme v troubě doměkka. Během dušení maso obracíme a podléváme.
  • 5
    Měkké maso vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou a osmahneme. Přidáme rajčatový protlak, znovu osmahneme, zalijeme vodou, rozšleháme a krátce povaříme.
  • 6
    Potom přidáme smetanu, hořčici a citronovou šťávu. Za stálého míchání dobře povaříme.
  • 7
    Nakonec omáčku přecedíme zpět na měšce a společně krátce podusíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.