Hejtmanský měšec
85 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 100gramůSlanina vepřová
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 750gramůVepřová plec
- 500gramůZelí kysané
- 30gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 100gramůTuk
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 600mililitrůVoda pitná
- 50gramůCitrony
- 40gramůVejce slepičí
- 10gramůHořčice
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 300gramůPárky jemné
- 30gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
491 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
40 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou plec opláchneme a přes vlákno nakrájíme na plátky, které rozklepeme doširoka.
- 2Do středu plátků položíme propláchnuté, okapané a překrájené kysané zelí, díl oloupaného párku, plátek vařeného vejce a na kostičky nakrájenou slaninu. Maso s náplní osolíme, opepříme a vytvarujeme do tvaru měšce. Kraje plátků svážeme nití.
- 3Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a osmahneme na tuku dorůžova. Přisypeme mletou papriku a částečně zpěníme.
- 4Do tohoto základu vložíme měšce, podlijeme vodou a pod poklicí dusíme v troubě doměkka. Během dušení maso obracíme a podléváme.
- 5Měkké maso vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou a osmahneme. Přidáme rajčatový protlak, znovu osmahneme, zalijeme vodou, rozšleháme a krátce povaříme.
- 6Potom přidáme smetanu, hořčici a citronovou šťávu. Za stálého míchání dobře povaříme.
- 7Nakonec omáčku přecedíme zpět na měšce a společně krátce podusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.