Hermelín se švestkami

20 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1027 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
78 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
7 g
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nachystáme si 2 podélně rozkrojené vyzrálé hermelíny. Na náplň potřebujeme polovinu sušených švestek propláchnutých horkou vodou, které jemně nasekáme, podobně jako oloupaný česnek z jedné středně velké paličky a dohromady utřeme na pastu. Přidáme čerstvý rozmarýn rozsekaný nadrobno, pastu osolíme a vše důkladně promícháme. Směsí pak potřeme spodní části rozkrojených hermelínů, přiklopíme na ně vrchy a lehce stiskneme k sobě.
  • 2
    Naplněné sýry vložíme do umyté sklenice, obložíme zbylými švestkami, česnekem nakrájeným na plátky z druhé palice, můžeme přidat ještě i rozmarýn, badyán a posypeme sladkou paprikou. Nakonec sýry zalijeme olejem, do něhož můžeme vmíchat navíc 1 lžičku sladké papriky. Sklenici uzavřeme víčkem nebo jen překryjeme látkou, upevníme gumičkou a necháme zrát 4 až 5 dnů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.