Hermelínová polévka
30 min.
Ingredience
- 1kusSýr Hermelín (Camember, Encián)
- 60gramůStrouhanka
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 0,75litrVývar zeleninový
- 1kusVejce slepičí
- 0,5lžičkaSůl
- 1lžičkaVegeta
- 2špetkyMuškátový oříšek
- 0,25lžičkaKari koření
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
286 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
17 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
803 mg
Postup přípravy
- 1Na másle osmažíme strouhanku, zašleháme do ní teplý vývar a vmícháme pokrájený sýr. Odstavíme, vše rozmixujeme a dáme ještě povařit.
- 2Do vroucí polévky zamícháme rozšlehané vejce, chvíli vaříme, osolíme, okořeníme ustrouhaným oříškem, kari, vegetou a podávme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.