Hermelínové omelety s hříbky
50 min.
Ingredience
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 270gramůSýr Hermelín (Camember, Encián)
- 150gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 4kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 120gramůHříbky čerstvé
- 120gramůLišky čerstvé
- 2kusyŠalotka
- 2stroužkyČesnek
- 1lžícePetržel kudrnka
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1,5lžíceKečup
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
546 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
41 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
331 mg
Cukr
988 mg
Postup přípravy
- 1Ze zralého sýru Hermelín vydlabeme měkkou část, kterou dáme do misky. Plíseň ze sýru rozmixujeme na kaši a přidáme ji do misky. Přilijeme smetanu a smícháme ji se sýrem. Přidáme žloutky a prošleháme. Dochutíme solí, bílým pepřem a nakonec přidáme tuhý sníh.
- 2Hříbky s liškami očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. Očištěné šalotky s česnekem pokrájíme na plátky. Petrželku kudrnku omyjeme, setřepeme z ní vodu a drobně ji pokrájíme.
- 3V pánvi rozpálíme slunečnicový olej, na něm zpěníme cibuli s česnekem, pak přidáme plátky hub, které za stálého míchání osmažíme dozlatova. Ochutíme je solí (0,5 lžičky), černým pepřem a přimícháme petrželku. Houby vyjmeme a uchováme v teple.
- 4V druhé pánvi rozpálíme olej (2 lžíce) a z připraveného sýrového těstíčka usmažíme 4 omelety: porci těsta nabereme malou naběračkou a nalijeme ji na rozpálený olej. Pohybem pánve těsto protřepeme a rozlijeme do stran. Omeleta by se nám neměla přichytit. Omelety pečeme zakryté přibližně 4 minuty, až se povrch zpevní.
- 5Usmažené omelety dáme na talíře, pokryjeme houbami s petrželkou, pokapeme pikantním kečupem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.