Hlávkové zelí dušené
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKmín celý
- 60gramůTuk
- 1kusZelí hlávkové bílé
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5litrHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
294 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
15 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
13 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Zelí zbavíme vrchních listů, rozkrojíme na poloviny, pokrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a okmínujeme.
- 2Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a zpěníme ji na tuku. Přidáme lžičku cukru, ocet a zelí. Dusíme bez pokličky a podle potřeby podlijeme vývarem.
- 3Měkké zelí zaprášíme moukou, podlijeme vývarem a ještě krátce podusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.