Hlávkové zelí s rajčaty
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 20gramůSlanina vepřová
- 2kusyRajčata
- 1špetkaCukr krupice
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 500gramůZelí hlávkové bílé
- 0,5šálekVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
74 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
2 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Omyté zelí nakrájíme na proužky. Rajčata spaříme, ponoříme do studené vody a oloupeme. Nakrájíme je na malé kousky.
- 2Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme jemně nakrájenou cibuli a zpěníme ji. Přidáme připravená rajčata, osmahneme je, vmícháme zelí, sůl, pepř, ocet a trochu vody. Vše dusíme za občasného zamíchání asi 20 minut. Nakonec pokrm mírně osladíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.