Hlávkový salát s kozím sýrem a hříbky

28 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
514 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
27 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Listy hlávkového salátu dobře omyjeme a necháme odkapat. Čerstvý kopr omyjeme, drobně pokrájíme a dáme do misky. Kozí tvrdý sýr nakrájíme na kostičky (2 x 2 cm), které přidáme ke kopru. Česnek oloupeme, drobně nasekáme a přimícháme k sýru.
  • 2
    Očištěné a omyté hříbky nakrájíme na silnější plátky (až 1 cm). V pánvi rozpálíme slunečnicový olej s máslem a hříbky z každé strany restujeme dozlatova(po 1 minutě). Pak je osolíme, posypeme pepřem, kmínem, promícháme a vyjmeme z omastku. Na ten samý omastek dáme orestovat vlašské ořechy. Restujeme je krátce, jen 1 minutu. Pak je vyjmeme a odložíme do misky.
  • 3
    Připravíme dresink: do misky dáme Sherry ocet, bílý pepř, mletý římský kmín a mořskou sůl. Za stálého míchání přilijeme extra olivový olej a dobře promícháme.
  • 4
    V míse promícháme hlávkový salát s dresinkem a ozdobně listy poklademe na velkou mísu. Na ně položíme kozí sýr, hříbky, ozdobíme ořechy a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.