Hlávkový salát s kozím sýrem a hříbky
28 min.
Ingredience
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 300gramůSalát hlávkový
- 0,5lžíceKopr čerstvý
- 240gramůSýr kozí
- 2stroužkyČesnek
- 300gramůHříbky čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 5lžicOřechy vlašské
- 1lžíceMáslo čerstvé
- dresink
- 2lžíceOcet Sherry
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 2špetkyKmín římský
- 2špetkySůl mořská
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
514 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
27 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Listy hlávkového salátu dobře omyjeme a necháme odkapat. Čerstvý kopr omyjeme, drobně pokrájíme a dáme do misky. Kozí tvrdý sýr nakrájíme na kostičky (2 x 2 cm), které přidáme ke kopru. Česnek oloupeme, drobně nasekáme a přimícháme k sýru.
- 2Očištěné a omyté hříbky nakrájíme na silnější plátky (až 1 cm). V pánvi rozpálíme slunečnicový olej s máslem a hříbky z každé strany restujeme dozlatova(po 1 minutě). Pak je osolíme, posypeme pepřem, kmínem, promícháme a vyjmeme z omastku. Na ten samý omastek dáme orestovat vlašské ořechy. Restujeme je krátce, jen 1 minutu. Pak je vyjmeme a odložíme do misky.
- 3Připravíme dresink: do misky dáme Sherry ocet, bílý pepř, mletý římský kmín a mořskou sůl. Za stálého míchání přilijeme extra olivový olej a dobře promícháme.
- 4V míse promícháme hlávkový salát s dresinkem a ozdobně listy poklademe na velkou mísu. Na ně položíme kozí sýr, hříbky, ozdobíme ořechy a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.