Hlávkový salát s olivami
25 min.
Ingredience
- 300gramůSalát hlávkový
- 350gramůRajčata
- 3kusyVejce slepičí
- 500mililitrůVoda pitná
- 2špetkyPepř černý mletý
- 120gramůOlivy černé
- 80mililitrůOlej olivový
- 2lžíceOcet vinný
- 120gramůCibulka jarní
- 0,25lžičkaSůl
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
412 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
37 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na plátky. Rajčata nakrájíme na měsíčky, olivy rozpůlíme, cibulky nakrájíme na nudličky. Salát opereme a nakrájíme na širší nudličky. Zálivku připravíme smícháním octa, oleje, soli a pepře.
- 2V míse promícháme salát s cibulkami, olivami, rajčaty a poklademe plátky vajec. Salát přelijeme zálivkou a pod fólií necháme v chladničce vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.