Hlávkový salát s vejci

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
227 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
13 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Salát rozebereme na jednotlivé listy a omyjeme pod tekoucí vodou. Listy natrháme na kousky a vložíme do mísy.
  • 2
    Do salátu použijeme červenou cibuli, kterou nožem pokrájíme nahrubo. Salátovou okurku nakrájíme na kostky, pórek na kolečka. Přisypeme k salátu a vše dobře promícháme. Salát posypeme drobně posekanou bazalkou, oregánem a kadeřavou petrželkou.
  • 3
    Do kelímku s jogurtem nakapeme sojovou omáčku a citrónovou šťávu. Přilijeme panenský olej a ocet. Dobře promícháme.
  • 4
    Jogurtovou zálivkou salát přelijeme. Vařená vejce nakrájíme na větší kousky a lehce přimícháme k salátu.
  • 5
    Podáváme vychlazený s pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.