Hlávkový salát s vejci
20 min.
Ingredience
- 1lžíceBalsamico ocet
- 200gramůOkurka salátová
- 60gramůPórek
- 1lžíceOmáčka sojová světlá
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 400gramůJogurt bílý
- 5gramůOregano čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 5gramůBazalka
- 100gramůCibule
- 5kusůVejce slepičí
- 350gramůSalát hlávkový
- 20gramůPetržel kudrnka
- 1litrVoda pitná
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
227 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
13 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Salát rozebereme na jednotlivé listy a omyjeme pod tekoucí vodou. Listy natrháme na kousky a vložíme do mísy.
- 2Do salátu použijeme červenou cibuli, kterou nožem pokrájíme nahrubo. Salátovou okurku nakrájíme na kostky, pórek na kolečka. Přisypeme k salátu a vše dobře promícháme. Salát posypeme drobně posekanou bazalkou, oregánem a kadeřavou petrželkou.
- 3Do kelímku s jogurtem nakapeme sojovou omáčku a citrónovou šťávu. Přilijeme panenský olej a ocet. Dobře promícháme.
- 4Jogurtovou zálivkou salát přelijeme. Vařená vejce nakrájíme na větší kousky a lehce přimícháme k salátu.
- 5Podáváme vychlazený s pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.