Hlávkový salát se sardinkami a brynzou
20 min.
Ingredience
- 1kusSalát hlávkový
- 6kusůŘedkvička
- 3kusyRajčata
- 50gramůSardinky v oleji
- 50gramůSýr Brynza
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaTymián sušený
- 1špetkaMajoránka
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1kusCibulka jarní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
125 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
9 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omytý hlávkový salát natrháme na kousky, omyté ředkvičky rozkrojíme na poloviny a omytá rajčata nakrájíme na kolečka. Vše urovnáme na mísu vyloženou salátovými listy a proložíme sardinkami. Z octa, oleje, soli, pepře, tymiánu a majoránky připravíme zálivku. Nalijeme ji na salát, který nakonec posypeme oloupanou, nasekanou cibulkou a rozdrobeným sýrem. Salát nemícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.