Hlemýždi v omáčce
90 min.
Ingredience
- 15gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1decilitrVoda pitná
- 1,5decilitryVíno bílé
- 2kilogramyHlemýždi
- 1decilitrOlej rostlinný
- 150gramůCibule
- 2lžíceCeler - nať
- 5kusůČesnek
- 3lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
494 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
25 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
477 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V hrnci na rozpáleném oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, po chvíli přimícháme drobně nasekaný česnek, 3 lžíce rajčatového protlaku, mouku a opláchnutou pokrájenou celerovou nať.
- 2Krátce osmažíme, přidáme 2 kg už uvařených hlemýžďů, sůl, pepř a promícháme.
- 3Hrnec zakryjeme pokličkou, asi 5 minut dusíme.
- 4Poté přilijeme 1,5 dl vína, občas hlemýždě během vaření promícháme a dusíme pod pokličkou 45 minut.
- 5Během dušení můžeme přilít trochu vody podle potřeby.
- 6Uvařené hlemýždě dochutíme solí, podáváme s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.