Hlíva dušená na zelenině
45 min.
Ingredience
- 250gramůHlíva ústřičná
- 60gramůCibule
- 80gramůCeler bulvový
- 40gramůPetržel kořen
- 2gramyBobkový list
- 2gramyNové koření celé
- 2gramyTymián sušený
- 10gramůJíška instantní
- 1kusMasox
- 300mililitrůVoda pitná
- 3gramySůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 15mililitrůOcet vinný
- 80gramůMrkev kořen
- 10gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
171 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
8 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou hlívu nakrájíme na širší nudličky, mrkev, celer, petržel nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno.
- 2V hrnci roztavíme máslo, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme zeleninu, hlívu, orestujeme, zalijeme troškou vody, přidáme kostku masoxu, okořeníme bobkovým listem, novým kořením, tymiánem, osolíme a opepříme. Podusíme 20 minut, dolijeme vodu, přidáme ocet, zahustíme instantní jíškou a dovaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.