Hlíva na asijský způsob
25 min.
Ingredience
- 500gramůHlíva ústřičná
- 7kusůCibule lahůdková
- 80gramůPórek
- 4stroužkyČesnek
- 0,5lžíceMeduňka
- 0,5lžíceBazalka
- 4lžíceOlej sezamový
- 1lžíceOmáčka sojová světlá
- 1lžičkaPepř bílý
- 300gramůRajčata
- 1,5lžičkyCukr třtinový
- 0,5lžičkaSůl
- 4kusyPečivo celozrnné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
153 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
8 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Dobře očištěnou a omytou hlívu ústřičnou pokrájíme na 2 cm široké proužky. Lahůdkovou cibuli a mladý pórek omyjeme, pórek nakrájíme na kroužky 0.5 cm silné, cibuli nakrájíme zešikma na špalíčky dlouhé přibližně 2-3 cm. Oloupaný česnek drobně posekáme. Čerstvou meduňku s bazalkou omyjeme a pokrájíme na tenké nudličky. Omytá rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- 2Ve woku rozpálíme sezamový olej a hlívu zprudka restujeme za stálého míchání 1 minutu. Přidáme česnek, cibuli s pórkem a restujeme další minutu. Přidáme sójovou omáčku, pepř, promícháme, doložíme rajčata s bylinkami, cukr, podle chuti sůl, promícháme a pod pokličkou dusíme přibližně 4-5 minut.
- 3Hlívu ústřičnou se zeleninou podáváme ihned s tmavým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.