Hlíva na asijský způsob

25 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
153 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
8 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dobře očištěnou a omytou hlívu ústřičnou pokrájíme na 2 cm široké proužky. Lahůdkovou cibuli a mladý pórek omyjeme, pórek nakrájíme na kroužky 0.5 cm silné, cibuli nakrájíme zešikma na špalíčky dlouhé přibližně 2-3 cm. Oloupaný česnek drobně posekáme. Čerstvou meduňku s bazalkou omyjeme a pokrájíme na tenké nudličky. Omytá rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  • 2
    Ve woku rozpálíme sezamový olej a hlívu zprudka restujeme za stálého míchání 1 minutu. Přidáme česnek, cibuli s pórkem a restujeme další minutu. Přidáme sójovou omáčku, pepř, promícháme, doložíme rajčata s bylinkami, cukr, podle chuti sůl, promícháme a pod pokličkou dusíme přibližně 4-5 minut.
  • 3
    Hlívu ústřičnou se zeleninou podáváme ihned s tmavým pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.