Hluchec
140 min.
Ingredience
- 1litrMléko polotučné
- 1kilogramMouka polohrubá
- 400gramůBrambory
- 1lžičkaCukr krupice
- 42gramůDroždí
- 200gramůAnglická slanina
- 60gramůSádlo škvařené
- 0,5lžíceMajoránka
- 8stroužkůČesnek
- 0,5lžičkaSůl
- 0,25lžičkaKmín drcený
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
744 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
25 g
Sacharidy
107 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Plechy s vyšším okrajem vytřeme sádlem.
- 2Oloupané syrové brambory nastrouháme najemno, vodu slijeme. Slaninu nakrájíme na nudličky, česnek utřeme se solí.
- 3Na brambory nasypeme mouku, promícháme, do středu rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem, zalijeme vlažným mlékem, rozšlehanými vejci, přidáme slaninu, majoránku, kmín a utřený česnek. Směs pečlivě rozmícháme, přikryjeme a na teple necháme asi 90 minut kynout.
- 4Vykynuté těsto rozetřeme na vymazané plechy a v troubě předehřáté na 160 °C pečeme, až těsto zezlátne, během pečení potíráme sádlem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.