Hoferova topinka s vejci

25 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
571 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
23 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plátky chleba opečeme v topinkovači dozlatova a potřeme je z obou stran oloupaným česnekem a máslem (20 g).
  • 2
    Jarní zelenou cibulku očistíme, omyjeme a pokrájíme na kolečka.
  • 3
    Omytá rajčata pokrájíme na plátky. Tvrdý sýr nastrouháme a dáme do misky.
  • 4
    V pánvi si na másle zpěníme jarní cibulku dorůžova, přimícháme vajíčka, osolíme a opepříme podle chuti a směsí obložíme topinky. Dáme na ně nastrouhaný sýr, kolečka rajčat, které opepříme bílým pepřem. Topinky dáme na plech do předehřáté trouby zapéct. Pečeme pří 200 °C přibližně 5-7 minut, jen do doby, až se nám sýr roztaví. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.