Hoferova topinka s vejci
25 min.
Ingredience
- 400gramůChléb konzumní
- 5kusůVejce slepičí
- 50gramůMáslo čerstvé
- 4kusyCibule
- 4kusyRajčata
- 1,5lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 2špetkyPepř černý mletý
- 100gramůSýr Eidam cihla 30%
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
571 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
23 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Plátky chleba opečeme v topinkovači dozlatova a potřeme je z obou stran oloupaným česnekem a máslem (20 g).
- 2Jarní zelenou cibulku očistíme, omyjeme a pokrájíme na kolečka.
- 3Omytá rajčata pokrájíme na plátky. Tvrdý sýr nastrouháme a dáme do misky.
- 4V pánvi si na másle zpěníme jarní cibulku dorůžova, přimícháme vajíčka, osolíme a opepříme podle chuti a směsí obložíme topinky. Dáme na ně nastrouhaný sýr, kolečka rajčat, které opepříme bílým pepřem. Topinky dáme na plech do předehřáté trouby zapéct. Pečeme pří 200 °C přibližně 5-7 minut, jen do doby, až se nám sýr roztaví. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.