Holoubata dušená na brandy
45 min.
Ingredience
- 2kusyHoloubata
- 2lžičkySůl
- 2lžičkyPepř černý mletý
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceBrandy
- 1decilitrVývar drůbeží
- 1kusCibule
- 2lžícePetržel - nať
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
744 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
48 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Holoubata omyjeme, osušíme, rozpůlíme, potřeme je solí a pepřem.
- 2Rozpustíme v hrnci máslo, orestujeme holoubata a přelijeme brandy. Přidáme polovinu vývaru, povaříme 30 minut, před dovařením přisypeme k holoubatům nakrájenou cibuli s nasekanou petrželkou. Osmahneme a dolijeme zbytek vývaru.
- 3Dušená holoubata přeneseme na servírovací tác a uchováme v teple.
- 4Výpek z kastrolu použijeme jako omáčku, maso jí přelijeme.
- 5Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.