Holoubata na víně
90 min.
Ingredience
- 1000gramůHoloubata
- 60gramůCibule
- 10gramůPetržel - nať
- 60gramůMáslo čerstvé
- 10gramůSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 250mililitrůVíno bílé
- 400gramůBrambory pečené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
722 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
31 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Holoubata rozpůlíme a mírně naklepeme, cibuli nakrájíme na kolečka, petrželku posekáme.
- 2V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli s petrželkou, krátce orestujeme. Do pekáčku vyskládáme půlky holoubat, osolíme, opepříme, povrch masa potřeme máslem, podlijeme vínem a dáme péct. Pečeme při střední teplotě asi hodinu. V průběhu pečení podléváme vínem a vodou, maso potíráme tukem z pekáčku.
- 3Upečené půlky holoubat rozdělíme na talíře, doplníme pečenými bramborami a přelijeme šťávou z pekáčku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.