Holoubata na víně

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
722 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
31 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Holoubata rozpůlíme a mírně naklepeme, cibuli nakrájíme na kolečka, petrželku posekáme.
  • 2
    V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli s petrželkou, krátce orestujeme. Do pekáčku vyskládáme půlky holoubat, osolíme, opepříme, povrch masa potřeme máslem, podlijeme vínem a dáme péct. Pečeme při střední teplotě asi hodinu. V průběhu pečení podléváme vínem a vodou, maso potíráme tukem z pekáčku.
  • 3
    Upečené půlky holoubat rozdělíme na talíře, doplníme pečenými bramborami a přelijeme šťávou z pekáčku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.