Holoubata nadívaná kuřecím masem
90 min.
Ingredience
- 1000gramůHoloubata
- 15gramůSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 200gramůKuřecí prsa
- 1kusVejce slepičí
- 40gramůStrouhanka
- 20gramůCibule
- 400gramůBramborová kaše
- 30mililitrůMléko polotučné
- 200mililitrůVývar drůbeží
- 3gramyPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
730 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
38 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Holoubata omyjeme, osolíme, opepříme a pomažeme máslem. Kuřecí maso umeleme na strojku, vložíme do mísy, přidáme vejce, strouhanku navlhčenou v mléce, sůl, pepř, posekanou petrželku, nadrobno nakrájenou cibuli, dobře promícháme a touto směsí holoubata naplníme. Vložíme holoubata do pekáčku se dvěma lžícemi másla, podlijeme trochou vývaru a dáme péct. Pečeme asi hodinu, v průběhu pečení kontrolujeme podlití, aby se máslo nespálilo.
- 2Hotová holoubata rozřízneme podélně i s nádivkou, rozdělíme na talíře a přelijeme trochou výpeku. Jako příloha je vhodná bramborová kaše.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.