Holoubata nadívaná, pečená
0 min.
Ingredience
- 1hrstPetržel - nať
- 1špetkaMuškátový květ
- 1kusHoloubata
- 100gramůAnglická slanina
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 40gramůMáslo čerstvé
- 2kusyŽemle tuková
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1657 kcal
Bílkoviny
88 g
Tuky
115 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
424 mg
Cukr
893 mg
Postup přípravy
- 1Očistíme holoubata, housku pokropíme vodou, vymačkáme a smícháme s nakrájenou slaninou, vejci, petrželkou, solí, pepřem a muškátovým květem.
- 2Naplníme holoubata, zašijeme, přelijeme rozehřátým máslem a dáme do vymazaného pekáče.
- 3Zbylou nádivku dáme na pekáč. Pečeme 30 minut při 220 stupních přiklopené poklicí. Během pečení podléváme vypečenou šťávou a teplou vodou.
- 4Před dopečením poklici sundáme a dozlatova upečeme.
- 5Odstraníme nitě, šťávu zaprášíme malým množstvím mouky, zředíme a povaříme s vodou.
- 6Podáváme s brambory nebo rýží s různými salátem či kompotem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.