Holoubata s artyčoky

100 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
689 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
33 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Holoubata rozpůlíme, osolíme, opepříme a potřeme máslem. Cibuli nakrájíme nadrobno, karotku na kolečka, artyčoky očistíme, odřízneme horní části, spodní části nakrájíme na kostičky.
  • 2
    V pekáči rozpustíme máslo, přisypeme cibuli, karotku, artyčoky a osmahneme, zasypeme mletou paprikou, zaprášíme trochou mouky, necháme orestovat a teprve nyní vložíme půlky holoubat. Podlijeme vývarem a dáme do trouby. Pečeme hodinu za občasného podlévání vodou nebo vývarem a potírání masa vypečeným tukem.
  • 3
    Půlky holoubat upravíme na talíře, jako přílohu použijeme dušenou rýži, kterou přelijeme šťávou z pekáčku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.