Holoubata s artyčoky
100 min.
Ingredience
- 1000gramůHoloubata
- 10gramůSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 60gramůMáslo čerstvé
- 60gramůCibule
- 50gramůKarotka
- 200gramůArtyčoky
- 10gramůPaprika mletá sladká
- 400gramůRýže dušená
- 15gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
689 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
33 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Holoubata rozpůlíme, osolíme, opepříme a potřeme máslem. Cibuli nakrájíme nadrobno, karotku na kolečka, artyčoky očistíme, odřízneme horní části, spodní části nakrájíme na kostičky.
- 2V pekáči rozpustíme máslo, přisypeme cibuli, karotku, artyčoky a osmahneme, zasypeme mletou paprikou, zaprášíme trochou mouky, necháme orestovat a teprve nyní vložíme půlky holoubat. Podlijeme vývarem a dáme do trouby. Pečeme hodinu za občasného podlévání vodou nebo vývarem a potírání masa vypečeným tukem.
- 3Půlky holoubat upravíme na talíře, jako přílohu použijeme dušenou rýži, kterou přelijeme šťávou z pekáčku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.