Holoubata s husími játry
90 min.
Ingredience
- 1000gramůHoloubata
- 10gramůSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 60gramůCibule
- 60gramůKarotka
- 80gramůPaprika červená
- 10gramůPaprika mletá sladká
- 200gramůJátra husí
- 50gramůMáslo čerstvé
- 400gramůRýže dušená
- 30mililitrůOlej olivový
- 300mililitrůVývar drůbeží
- 15gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
805 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
41 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Holoubata podélně rozřízneme, ochutíme solí, pepřem, cibuli nakrájíme na kolečka, karotku také na kolečka, papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na proužky. Husí játra pokrájíme na širší nudličky.
- 2V pekáčku rozehřejeme máslo a olej, přisypeme zeleninu a játra, orestujeme, posypeme mletou paprikou, přidáme půlky holoubat, podlijeme vývarem a dáme péct. Celková doba pečení bude asi 60 minut. Po půl hodině pečení necháme vysmahnout tekutinu na tuk, zaprášíme trochou mouky, znovu podlijeme vodou a dopečeme.
- 3Jako příloha je vhodná dušená rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.