Holub dušený s rajčaty
80 min.
Ingredience
- 3kusyHolub
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100gramůSlanina vepřová
- 3stroužkyČesnek
- 300gramůRajčata
- 30gramůCibule
- 100mililitrůVíno červené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1793 kcal
Bílkoviny
101 g
Tuky
22 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté holuby osolíme. Do pekáče vložíme máslo, oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou slaninu. Přidáme prolisovaný česnek, holuby a pod pokličkou dusíme v dobře vyhřáté troubě doměkka. Maso často přeléváme vypečenou šťávou.
- 2Před koncem dušení šťávu vysmahneme na tuk a přidáme spařená, oloupaná a nadrobno nakrájená rajčata. Zalijeme vínem, opepříme a ještě chvíli podusíme.
- 3Vhodnou přílohou je vařená rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.