Holub dušený s rajčaty

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1793 kcal
Bílkoviny
101 g
Tuky
22 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté holuby osolíme. Do pekáče vložíme máslo, oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou slaninu. Přidáme prolisovaný česnek, holuby a pod pokličkou dusíme v dobře vyhřáté troubě doměkka. Maso často přeléváme vypečenou šťávou.
  • 2
    Před koncem dušení šťávu vysmahneme na tuk a přidáme spařená, oloupaná a nadrobno nakrájená rajčata. Zalijeme vínem, opepříme a ještě chvíli podusíme.
  • 3
    Vhodnou přílohou je vařená rýže.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.