Holub dušený v rýži
55 min.
Ingredience
- 1lžíceSůl
- 1kusCibule
- 200gramůRýže loupaná
- 1špetkaŠafrán
- 0,5litrVoda pitná
- 1lžíceSádlo škvařené
- 800gramůHolub
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
810 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
3 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěná a vykuchaná holoubata omyjeme, přesekneme napůl a osolíme. V kastrole rozpálíme sádlo, pak přidáme drobně nakrájenou cibuli. Trochu ji podusíme, zalijeme 100 ml vody, přiklopíme a v troubě dusíme doměkka.
- 2Holuby vyjmeme a šťávu vysmahneme na tuk. Přidáme propláchnutou rýži, šafrán a sůl, zalijeme 400 ml vody a krátce povaříme. Půlky holoubat zamačkáme do rýže, přiklopíme a v troubě dusíme ještě 22 minut doměkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.