Holub nadívaný vaječnou nádivkou

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
971 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
16 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
389 mg
Cukr
599 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V pánvi rozpustíme 40 g másla, vložíme na kostičky nakrájenou šunku a zelený hrášek, krátce podusíme, zalijeme rozkvedlanými vejci, osolíme opepříme a za stálého míchání necháme na ohni tak dlouho, až vejce ztuhnou. Potom přimícháme jemně nasekanou petrželovou nať.
  • 2
    Vykuchané holuby omyjeme a osušíme. Kůži z volátek podebereme a uvolníme od prsíček tak, aby se zvětšil prostor pro nádivku.
  • 3
    Vychladlou nádivku vložíme do sáčku s hladkou trubičkou. Trubičku zasuneme do volete a mačkáním vpravíme nádivku do vzniklého prostoru. Otvory po trubičce zašijeme. Kromě volat naplníme nádivkou i břišní dutiny.
  • 4
    Holuby osolíme a svážeme.
  • 5
    Na pekáči rozpálíme 60 g másla, do něho prsíčky nahoru položíme holuby a v troubě pečeme cca 30 minut doměkka. Občas poléváme vlastní šťávou, kterou podle potřeby doplňujeme vývarem a potíráme je máslem.
  • 6
    Z upečených holubů odstraníme nitě a rozdělíme je na půlky. Podáváme polité vlastní šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.