Holub nadívaný vaječnou nádivkou
55 min.
Ingredience
- 3kusyHolub
- 200mililitrůVývar drůbeží
- 5kusůVejce slepičí
- 60gramůŠunka uzená
- 80gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 1lžíceSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2lžícePetržel - nať
- 5lžicMáslo čerstvé
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
971 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
16 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
389 mg
Cukr
599 mg
Postup přípravy
- 1V pánvi rozpustíme 40 g másla, vložíme na kostičky nakrájenou šunku a zelený hrášek, krátce podusíme, zalijeme rozkvedlanými vejci, osolíme opepříme a za stálého míchání necháme na ohni tak dlouho, až vejce ztuhnou. Potom přimícháme jemně nasekanou petrželovou nať.
- 2Vykuchané holuby omyjeme a osušíme. Kůži z volátek podebereme a uvolníme od prsíček tak, aby se zvětšil prostor pro nádivku.
- 3Vychladlou nádivku vložíme do sáčku s hladkou trubičkou. Trubičku zasuneme do volete a mačkáním vpravíme nádivku do vzniklého prostoru. Otvory po trubičce zašijeme. Kromě volat naplníme nádivkou i břišní dutiny.
- 4Holuby osolíme a svážeme.
- 5Na pekáči rozpálíme 60 g másla, do něho prsíčky nahoru položíme holuby a v troubě pečeme cca 30 minut doměkka. Občas poléváme vlastní šťávou, kterou podle potřeby doplňujeme vývarem a potíráme je máslem.
- 6Z upečených holubů odstraníme nitě a rozdělíme je na půlky. Podáváme polité vlastní šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.